NEI Coaching


NEI Neuro Emotionele Integratie, afgekort NEI, is ontwikkeld door de arts Roy Martina. Ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen. Zo maakt NEI bijvoorbeeld gebruik van meridiaanbanen en wordt er gewerkt met de subtiele energie van de lichaamscommunicatie en de daarin opgeslagen emotie. NEI bestaat in zijn huidige vorm ruim 20 jaar in Nederland.

NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties waardoor er sprake kan zijn van incongruentie tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Zo ontstaat er een disbalans wat er toe kan leiden dat we minder goed gaan functioneren. Hierdoor kunnen er symptomen of klachten ontstaan welke weer resulteren in stress welke uiteindelijk via de geest zijn invloed heeft op het fysieke lichaam. Elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen. Dat uit zich bijvoorbeeld in:

Ongewenst Gedrag
Je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet congruent met wat je eigenlijk wilt. Bijvoorbeeld: Je wilt stoppen met roken maar het lukt je niet, je wilt zelfverzekerd overkomen maar bij discussies laat je niet horen dat je er bent.

Ongewenst Gevoel
Je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid, eenzaamheid. Wat vaak leidt tot: leer – en concentratieproblemen, stress of slapeloosheid.

Fysieke Klachten
Ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals: hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out, gewrichts- en spierklachten, en andere chronische klachten. Neuro Emotionele Integratie is een methode om onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten op een vriendelijke manier op te lossen. Doorgaans zijn lange praatsessies niet nodig en ook is het niet nodig opnieuw door het geleden trauma heen te gaan. NEI– sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren mensen NEI– therapie als een zeer prettige therapievorm. Zeker voor kinderen is deze zachte manier van werken aan blokkaden/problemen een mooie methode/werkvorm.

Ervaringen
K. Dankzij jouw sessie ben ik erachter gekomen dat de pillen die ik slik niet meer nodig zijn. Ik ben langzaam aan het afbouwen. Sinds de sessie slaap ik veel beter. Ik word niet meer wakker om te plassen en droom veel meer. Ik ben meer uren gaan werken en heb er ook lol in. De slachtofferrol waar ik mezelf in geplaatst heb heb ik los kunnen laten. Ik heb meer energie en kan alles beter aan.

A.
Mijn nek en rug zijn weer een stuk losser en soepeler na de massage. Zo fijn! De NEI sessie heeft er voor gezorgd dat mijn heupen en onderrug weer in balans zijn. Het is nog niet pijnvrij maar wel veel beweeglijker.

M. Onlangs voor een NEI sessie bij Desiree geweest. Met veel respect voor jou als persoon spoort ze als een ware detective blokkades op in het onderbewustzijn, kijkt wat de oorzaak is en integreert deze zodat je de blokkades kunt loslaten en je klacht in de loop van de tijd verdwijnt. Hoe fijn is het dat klachten die ontstaan zijn door onverwerkte emoties toch nog kunt opruimen en je weer beter in je vel zit. Ik kan het iedereen aanbevelen.